Sunt o tînără emoţională şi vreau să mă împărtăş cu voi...

joi, 12 iulie 2018

Despre noi, oamenii

Sunt zile, luni și chiar ani în care stăm lângă anumiți oameni, în care credem, pe care-i susținem și avem impresia că așa va fi mereu, că nu există nimic pe lumea aceasta ce ar putea distruge o iubire, prietenie și o adevărată relație între doi oameni care țin unul la celălalt. Uneori, având toate acestea credem că ni se cuvin, credem că asta merităm și nu mai trebuie să facem nimic, dar totul în viața aceasta ține de alegeri. Alegem ce mâncăm, ce îmbrăcăm, unde mergem în vacanță și cu cine dorim să ne petrecem timpul, dar nu prea putem alege pe cine să iubim, la fel cum nu ne alegem țara, strămoșii și părinții, lucruri, care, de fapt ne și duc viața, destinul, soarta, îi puteți spune cum doriți, spre anumite drumuri, cotituri și autostrăzi.

Ne naștem pentru a deveni cineva, pentru a face lumea să se miște înainte, pentru a face măcar o persoană fericită și deja nu am trăit în zadar, tot își va aminti cineva de noi, am lăsat o urmă.

Urme lasă și cei care aleg să-și urmeze drumul fără noi, cei care decid să plece, cei care sunt gata să renunțe la dragoste și iubire necondiționată pentru alte aparențe. Urme lasă și cei care ne dau speranță, care ne fac cei mai fericiți sau cele mai fericite și au înțelepciunea de a rămâne, urme lăsăm și noi.

Superficiale, adânci, pe nisip sau în noroi, pe mare sau pe uscat, dar lăsăm...

Lăsăm, e mai rău când abandonăm, când nu vrem și nici nu suntem gata să ne deschidem sufletul în fața cuiva, iar dacă ajungem să o facem suntem cei mai norocoși că a existat măcar un om care ne-a dat toată siguranța, protecția și posibilitatea de a fi noi. În asemenea momente simțim că trăim, în asemenea clipe știm că putem merge mai departe și că nimic nu ne poate învinge. 
Pentru asta merită să trăim.

Alteori, părăsim noi, alteori alegem să plecăm și să renunțăm la un om fiindcă nu-i așa cum îl dorim, fiindcă e mai ușor să lași decât să construiești, decât să crezi și să accepți. Acceptarea e un alt sentiment care te poate face altfel, care îți arată sufletul și îl poate face pe cineva să se deschidă, descopere și aprecieze pe sine.
Asemenea plecări sunt din neștiință, nedorință și slăbiciune, când sufletul tău cere dragoste, iar tu pleci...

Când rămâi singur, fie că ai ales tu sau a decis altul, ajungi cu picioarele pe pământ și zici că nu vei face asta niciodată nimănui, dar, la un moment dat, reiei același scenariu cu personaje diferite și nu ajungi nicăieri, ești tot acolo, de unde ai pornit.

Mi-aș dori doar să ne gândim de fiecare dată când facem sau spunem ceva că, lăsăm o urmă și toate urmele adunate sunt viața noastră.

Tu unde îți lași urmele, în a cui suflet?
Sursa foto: enferalba.com

Un comentariu:

  1. Frumoase cuvinte.
    Si noi chiar trebuie sa ne gindim bine ce vrem si cu cine vrem sa facem anumite lurcuri.
    Sa lasam o urmă dupa noi, ca sa o vada altcineva si sa lase si el/ea o alta urmă.

    Bravo

    Ma bucur ca mai este cineva cu asa gîndire ca si mine.

    RăspundețiȘtergere